Sunday, October 4, 2009

selamat hari lahir

Walaupun hari lahir mak aku dah lepas 2 hari yang lepas
Tapi aku nak wat jugak entry ni..

2 hari lepas aku call mak aku…wish happy besday
Rupa-rupanya dia tak ingat langsung besday dia
Itulah maknanya dia terlalu banyak berfikir tentang hal orang lain(kamilah tu)
Sehinggakan besday dia sendiri pun tak ingat

Dari kecik sampai dah besaq pun mak masih fikirkan pasai anak2 dia
Anak plak kadang2 bukannya nak ingatkan mak sangat, (bukan aku tau aku slalu teringat kat mak aku,
klu bleh nak dok dgn mak ja, tapi nak wat cam na kena merantau tempat orang).
Setiap minggu aku akan call mak, tapi kadang2 aku termiss jugak time aku sibuk
Bila mak yang call aku akan rasa bersalah sangat, mak akan call bila dia dah teringat kat aku coz aku x
call dia..

mak aku kuat beletiaq jugak(aku rasa sume pempuan cam 2)
tanyalah sapa pun mesti x suka dengaq beletiaq.
Ustaz aku sek men perna cite..lepas mak dia meninggal dia rindukan leteran mak dia,
Masa mak dia hidup dia pun bosan jugak dengaq mak dia beletiaq,
Jadi aku pun pegang prinsip 2lah, dengaq jalah kalau mak beletiaq 2,
Itu adalah luahan perasaan dia..
Aku pun dah mewarisi sifat tu jugak skrang ni
Bila masuk kelas ja aku mesti beletiaq kat anak murid aku,
Depa pun mesti bosan dengaq aku beletiaq dah no..

Mak..
Thanks coz telah menjaga dan mendidikku dan adik beradik yang lain
Jasamu tiada standing ganjaran dan balasan yang telah kai berikan kepadamu
Perit getirmu melahirkan dan menjaga kami dengan pelbagai kerenah dan ragam
Mak...
Selamat hari lahir yang ke 57
Semoga panjang umur dan sihat selalu

p/s: hepi besday ke 25 jugak wat "ekin' yang dok kat bachok kelantan
moga cepat2 kawen..dan menjadi seorang guru yang cemerlang didunia dan akhirat

2 comments:

Aziznasir said...

salam...

semoga anda berjaya menjadi seorang anak yang bisa membahagiakan kedua ibubapa mu...
semoga menjadi seorang guru yang cemerlang....

NaiLuL AwtHaR said...

tq...berbakti kepada kedua ibu bapa wajib didahulukan berbanding segalanya
insyaallah...guru cemerlang x mampu kot...