Sunday, October 11, 2009

epal, jodoh & wanita?

Penyanyi: wali Band
tajuk: Cari Jodoh
Aku da baca blog “inspirasiku” pasal lagu ni…memang best video klip dia..
(pompuan yg last 2 cam muka rita rudaini la)…kat mata aku la…nampak macam
Lagu nilah aku selalu dgq da org dok karoke kat atas umah aku
Satu blok pun leh dgq dia nyanyi…apa dia inggat dia dok kat atas pokok ka?
Ni pangsapuri la…da org, klu atas pokok pun hewan pun tension dgq dia
B’karoke…(sian sapa jadi housemate dia)..

“wanita ibarat epal, epal yg tak berkualiti amat senang diperolehi kerana
Ia berguguran di tanah, tapi epal yang tak mampu dibeli berada di puncak.
Susah dipetik susah digapai. Terkadang epal itu risau kenapa diriku
Blum dipetik? Lantas ia merendahkan martabatnya dan menggugurkan
diri meyembah tanah. Sedangkan ia sebenarnya talah Allah jadikan begitu tinggi
martabatnya hingga tak dak siapa yang berani memetiknya. Hanya pemuda yang benar2
hebat saja yang mampu. Mungkin bukan di dunia tapi diakhirat? Biarlah jodoh bukan didunia
asalkan cinta illahi mengiringi…….”
p/s: kata-kata ni da sorg member bg kat aku...
time 2 dia baru frust dgn p.we dia.

5 comments:

Ahmad Syahril said...

salam alaik... artikel yg ringkas tapi menarik... tahniah... teruskan menulis...

p/s: thnks singgah blog sy...

Ahmad Syahril said...

terlupa... minta izin nak copy paste artikel ni kat blog... thnks...

shahadah said...

haha..memang kelakar kan..salam ukhwah.thnx jadi follower. moga2 jadi kawan baik pas ni. heh

NaiLuL AwtHaR said...

Ahmad Syahril : hahaha..thankz
tapi sy memang x
pandai nak tulis
pon...bm masa SPM
x dpt A, kalau
setakat
'menggoreng'
2 pandai la....
p/s: bleh ja nak copy..

shahadah: insyaallah...bleh ja...

aku dr amin said...

rasanya better saudari ada cbox. senang orang nak bagi comment ziarah site saudari. salam follower